Zijn stamcellen de toekomst van de cosmetische geneeskunde?

Ons lichaamseigen herstellende vermogen hebben we mede te danken aan onze stamcellen. Stamcellen zijn als ‘babycellen’ in staat om uit te groeien tot verschillende soorten cellen zoals zenuw-, bot-, spier-, of huidcellen. De plek waar een stamcel geplaatst wordt bepaalt wat voor type cel het gaat worden. Zo kunnen stamcellen bijvoorbeeld in een versleten gewricht nieuw kraakbeen vormen, de verstoorde huidstructuur bij littekens herstellen, door de zon beschadigde huid verjongen en zelfs haargroei herstellen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Het werkt zo

De stamcellen (ADSC’s) die uit je eigen lichaamsvet worden gehaald (bijvoorbeeld buik, flanken of benen) hebben het vermogen om verzwakte huid te regeneren, volumeverlies te herstellen of haarfollikels nieuw leven in te blazen. Stamcellen zijn als ‘babycellen’ in staat om te transformeren in verschillende soorten rijpe cellen, waaronder die voor huid, vet, botten, spieren en kraakbeen. Voor de behandeling van het gezicht kan gekozen worden om de stamcellen samen met de vetcellen terug te plaatsen om zo naast huidverbetering ook het jeugdige volume te herstellen. Bij behandeling voor herstel van haargroei (of andere plekken waar we geen volume willen creëren) worden de vetcellen eruit gefilterd waarna alleen de vloeistof geïnjecteerd wordt dat rijk is aan groeifactoren en stamcellen.

Hoe ziet een behandeling eruit?

In het onderhuidse vet zijn stamcellen in groten getale aanwezig. Een kleine hoeveelheid van dit oppervlakkige vetweefsel kunnen we eenvoudig met een spuitje wegnemen onder lokale verdoving. Over het algemeen wordt hiervoor vaak gekozen voor de buik, flanken of benen. De hoeveelheid die we wegnemen staat ongeveer gelijk aan een shot espresso (±30 ml.) en is dus ook niet te vergelijken met een normale liposuctie. De plaats waar het vet ‘geoogst’ wordt kan na de behandeling enkele dagen licht beurs aanvoelen.

Nadat we het vet geoogst hebben volgt een tussenstap waarbij we de stamcellen filteren. Dit kunnen we op verschillende manieren doen, afhankelijk van het gewenste effect. Wanneer we naast huidverbetering ook een volume effect wensen in het gezicht, dan zullen we de vetcellen terugplaatsen en filteren we de verdovingsvloeistof eruit. Wanneer we een behandeling doen om haargroei te herstellen dan filteren we ook de vetcellen eruit door middel van centrifuge. Hierna blijft een vloeistof over dat rijk is aan groeifactoren en stamcellen.

Afhankelijk van het gewenste effect kunnen de stamcellen al dan niet in combinatie met de vetcellen teruggeplaatst worden. Bij een SEFFILLER behandeling plaatsen we de mix van stamcellen en vetcellen terug in het onderhuidse vet van het gezicht met behulp van een kleine canule. Bij een SEFFIHAIR behandeling plaatsen we de gefilterde stemcellen (zonder vetcellen) terug in de hoofdhuid met behulp van een ‘multi-injector’ waarmee we per injectie meerdere kleine prikjes tegelijk kunnen plaatsen. De behandeling wordt gedaan onder lokale verdoving met behulp van een verdovingsprikje of crème.

In de eerste dagen na de behandeling moet de huid even tot rust komen. Houd hierbij rekening met milde zwelling, roodheid en licht beurs gevoel. Het kans soms zijn dat je tijdens de behandeling een bloedvaatje tegenkomt en een blauwe plek hebt, uiteraard ook op de plek waar de stamcellen geoogst zijn. In de regel is het herstel mild en worden al snel mooie resultaten gezien. Optimale resultaten van de behandeling gaan we zien zodra de stamcellen hun plek gevonden hebben, vermenigvuldigen en oude beschadigde cellen gaan vervangen. Dit is meestal na 3-6 maanden. Afhankelijk van jouw situatie en het gewenste effect kan de behandeling in een kuur van 2 of 3 sessies gedaan worden voor optimale resultaten. De resultaten kunnen jarenlang aanhouden.

De ‘baselift’ is een behandeling waarbij het huidverstevigende effect van Endolift (onderhuidse stimulatie met radiofrequentie) gecombineerd wordt met het regenererende vermogen van stamcellen. Zo kunnen we in lastige gebieden zoals onderste oogleden gericht stimuleren met Endolift waarna het herstelproces wordt versterkt door het regeneratieve effect van stamcellen. De Endolift behandeling kan ook worden toegepast in de steunpunten van het gezicht om zo de jeugdige contouren in het gezicht te herstellen. Wanneer er sprake is van veel huidslapte dan kan een operatieve ‘facelift’ mogelijk een betere optie zijn om mee te beginnen. Hierna kan je de huid in optimale conditie brengen en houden met behandelingen die gebaseerd zijn op het lichaamseigen herstellende vermogen. Bespreek met jouw arts welke optie voor jou het meest geschikt is.

We zien een trend waarin mensen steeds vaker op zoek zijn naar natuurlijke alternatieven voor een frissere uitstraling. Christopher J. Brandt - cosmetisch arts KNMG

SEFFILLER Amsterdam

SEFFILLER is een baanbrekende ‘vetoverdracht’-procedure die een jonger en voller uiterlijk geeft door gebruik te maken van het lichaamseigen herstellende vermogen van stamcellen. Het oppervlakkige onderhuidse vet bevat grote hoeveelheden ‘mesenchymale stamcellen’ (ADSC’s) en ‘stromale vasculaire fractie’ (SVF), of simpeler gezegd: stamcellen en groeifactoren die je huid weer aanzetten tot aanmaak en reparatie van cellen, volumeherstel, stimulatie van collageen, elastine, nieuwe bloedvaatjes en meer. Het resultaat: huidverbetering en gezichtsverjonging. In tegenstelling tot tijdelijke fillers kunnen de resultaten jarenlang aanhouden.

stamcel behandeling amsterdam

 

 

SEFFIHAIR Amsterdam

Stop haarverlies en stimuleer nieuwe haargroei met SEFFIHAIR

Haaruitval komt voor bij 70% van alle mannen en 40% van alle vrouwen en kan een flinke impact hebben op het zelfbeeld. Bij mannen speelt overproductie van het enzym dihydrotestosteron (DHT) een belangrijke rol bij het verzwakken van de haarfollikels waarbij het typische mannelijke kaalheidspatroon ontstaat met een terugtrekkende haargrens ‘inhammen’ en haarverlies bovenop het hoofd. Bij vrouwen kunnen hormonale veranderingen een rol spelen bij haarverlies waarbij meestal de haarlijn intact blijft, maar het haar zichtbaar dunner wordt.

stamcel haar behandeling

Veelgestelde vragen

SEFFILLER is een baanbrekende ‘vetoverdracht’-procedure die een jonger en voller uiterlijk geeft door gebruik te maken van het lichaamseigen herstellende vermogen van stamcellen. Het oppervlakkige onderhuidse vet bevat grote hoeveelheden ‘mesenchymale stamcellen’ (ADSC’s) en ‘stromale vasculaire fractie’ (SVF), of simpeler gezegd: stamcellen en groeifactoren die je huid weer aanzetten tot aanmaak en reparatie van cellen, volumeherstel, stimulatie van collageen, elastine, nieuwe bloedvaatjes en meer. Het resultaat: huidverbetering en gezichtsverjonging. In tegenstelling tot tijdelijke fillers kunnen de resultaten jarenlang aanhouden.

Haaruitval komt voor bij 70% van alle mannen en 40% van alle vrouwen en kan een flinke impact hebben op het zelfbeeld. Bij mannen speelt overproductie van het enzym dihydrotestosteron (DHT) een belangrijke rol bij het verzwakken van de haarfollikels waarbij het typische mannelijke kaalheidspatroon ontstaat met een terugtrekkende haargrens ‘inhammen’ en haarverlies bovenop het hoofd. Bij vrouwen kunnen hormonale veranderingen een rol spelen bij haarverlies waarbij meestal de haarlijn intact blijft, maar het haar zichtbaar dunner wordt. SEFFIHAIR is een medische behandeling op basis van ‘autologe regeneratieve therapie’ (ART) waarbij stamcellen uit het lichaamseigen vet gehaald worden en in de behaarde hoofdhuid teruggeplaatst worden om daar nieuwe haargroei te stimuleren. Deze nieuwe technologie is bewezen veilig, effectief en volledig natuurlijk.

De downtime is minimaal en beperkt zich tot wat lokale huidreactie op de plekken waar de injecties geplaatst worden (24-72 uur milde roodheid, zwelling en eventueel een blauw plekje). De plek waar het vet ‘geoogst’ wordt kan enkele dagen licht beurs aanvoelen. Je kunt na de behandeling rustig make-up gebruiken om te camoufleren.

Je ziet na een SEFFILLER behandeling voor het gezicht al meteen verschil omdat het volume effect van de getransplanteerde vetcellen onmiddellijk werkt. Na 8-12 weken ga je zichtbare huidverbetering opmerken; je huid wordt steviger en strakker. Ook de teint en de hydratatie van de huid worden beter. Optimale resultaten worden gezien na een maand of 6. Resultaten kunnen jaren lang aanhouden.

In de afgelopen jaren is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar behandelingen met lichaamseigen stamcellen (ADSC’s en SVF) waaruit blijkt dat de behandeling niet alleen zeer effectief is, maar ook dat de kans op bijwerkingen nihil is. Het is een ‘autologe’ behandeling, hetgeen betekent dat jouw eigen weefsel gebruikt wordt. Met andere woorden: er komt niets vreemds je lichaam binnen. De behandeling dient uitgevoerd te worden door een gecertificeerde arts zoals een ‘cosmetisch arts KNMG’, dermatoloog of plastisch chirurg die aantoonbare ervaring heeft met het plaatsen van fillers of lichaamseigen vet ‘lipofilling’.

Afhankelijk van de conditie van de huid of mate van haarverlies kan het goed zijn om de behandeling te herhalen. Herhaling van de behandeling kan een extra ‘boost’ geven aan het regeneratieve proces waarbij resultaten nog mooier zichtbaar worden. Geadviseerd wordt om de behandeling na 3 maanden te herhalen. Bespreek met uw arts hoeveel behandelingen in uw geval nodig zijn om het gewenste effect te bereiken.

Seffiller

Mooiere huid met stamcellen

Volumeherstel en huidverbetering met groeifactoren en stamcellen uit jouw eigen lichaam.

Dokter Brandt cosmetisch arts KNMG bij Blooming

Nieuw: 'Baselift'

Combineer het huidverstrakkende effect van Endolift met het regeneratieve effect van stamcellen.

Seffihair

Herstel haargroei met stamcellen

Regeneratieve therapie voor je haar met lichaamseigen stamcellen. Stopt haarverlies en stimuleert nieuwe haargroei.

Kosten van de behandeling

Het is mogelijk om de behandeling te combineren met het verwijderen van rimpels op andere delen van het gezicht. Bekijk onze prijslijst voor het volledige overzicht.

Bij een SEFFILLER behandeling worden het middelste en onderste gedeelte van het gezicht behandeld (vanaf de slapen tot aan de kaaklijn) met lichaamseigen vetcellen en stamcellen.

Losse behandeling – €1950

Kuur 2 behandelingen* – €3600

* Aangeraden. 2e behandeling na 3 maanden

Bij een SEFFIHAIR behandeling wordt de haargrens en behaarde hoofdhuid behandeld met lichaamseigen stamcellen en groeifactoren.

Losse behandeling – €1850

Kuur 2 behandelingen* – €3500

* Aangeraden. 2e behandeling na 3 maanden

De ‘Baselift’ is de nieuwste toevoeging aan het assortiment in de kliniek en is bij uitstek de signature behandeling van dokter Brandt. De natuurlijke huidverjongende behandeling, zonder operatie of lichaamsvreemde stoffen.

 

Slappe huid rond de ogen en wangen:

huidverstrakking met onderhuidse radiofrequentie (INNOfill) + gefilterde stamcellen (zonder vetcellen) en groeifactoren (PRP) + microneedling – €2450

Kuur 2 behandelingen* – €4550

 

Liftende behandelingen wangen en kaaklijn:

huidverstrakking met onderhuidse radiofrequentie (INNOfill) + ongefilterde stamcellen (met vetcellen) en groeifactoren (PRP) + microneedling – €2650

Kuur 2 behandelingen* – €4950

* Aangeraden. 2e behandeling na 3 maanden