Hoe gebruiken we fillers?

Wordt de rimpel erger wanneer je het hoofd naar beneden kantelt? Dan is de kans groot dat de rimpel ontstaat door verlies van volume en stevigheid van de huid en de onderhuidse lagen. Dit volume kan effectief hersteld worden met fillers zoals hyaluronzuur (een natuurlijk in de huid voorkomende stof die zorgt voor volume en hydratatie van de huid) en bio-stimulerende fillers zoals Radiesse die de aanmaak van collageen stimuleren voor extra stevigheid van de huid. Met geavanceerde injectietechnieken kunnen diepe rimpels en huidplooien gelift worden zonder operatie.

Kwaliteit fillers Amsterdam – Cosmetisch arts KNMG

Wat is de beste cosmetische kliniek in Amsterdam? Een mooie kliniek of een mooie website zeggen lang niet alles. Bij het zoeken naar de beste cosmetische kliniek is het belangrijk om de juiste arts te kiezen voor jouw behandeling. Hoeveel ervaring heeft een arts met de behandeling die jij graag wilt? Als je op zoek bent naar een arts met de juiste ervaring en kennis, dan kan je het beste kiezen voor een “cosmetisch arts KNMG“. Dit zijn cosmetisch artsen die aantoonbaar bevoegd en bekwaam zijn in het uitvoeren van cosmetische ingrepen (met o.a. Botox en fillers) en deze officiële titel mogen voeren. Een geslaagde ingreep begint bij een geschikte arts.

"Bij een goed uitgevoerde filler behandeling zullen mensen denken dat je goed geslapen hebt, of net terug bent van vakantie." Christopher J. Brandt - Cosmetisch arts KNMG
Review1@3x

Beoordeeld met een 4.9/5.0 op Google reviews

60+ ervaringen hebben ons met een 4.9 beoordeeld.

Review2@3x

Door 500+ cliënten beoordeeld met een 9,6

Bekijk alle reviews

Dit is een voorbeeld van een resultaat na een filler behandeling waarbij meerdere delen van het gezicht behandeld zijn.  Dit wordt ook wel een “liquid facelift” genoemd.

 

Bekijk hier meer resultaten

natuurlijk resultaat fillers dokter Brandt amsterdam

Hoe werkt een fillerbehandeling?

Tijdens een eerste consult gesprek bespreken we uw wensen en de behandelmogelijkheden. Aan de hand van enkele vragen over uw medische achtergrond bepalen we of u in aanmerking komt voor een filler behandeling.

Door middel van een uitgebreide analyse van uw huid bekijken we welke gebieden in aanmerking komen voor een behandeling met fillers en welke producten geschikt zouden kunnen zijn voor uw huidtype.

Onze focus bij dokter Brandt ligt op een natuurlijk en subtiel resultaat, hierom adviseren we vaak om niet te veel in 1 keer te behandelen. U kunt dan later altijd voor een ‘touch-up’ terugkomen.

Tijdens het eerste consult gesprek willen we u volledig informeren over de de behandeling en de te verwachten resultaten. Het is hierbij van belang dat uw wensen overeen komen met de te verwachten resultaten. Wij zullen u hierbij altijd een eerlijk advies geven om zo samen een goed geïnformeerd behandelplan te maken.

Maak nu een afspraak voor een gratis eerste consult gesprek.

Een filler behandeling is eenvoudig en duurt gemiddeld maar 10 tot 20 minuten afhankelijk van het aantal zones dat behandeld wordt. Ongeveer een half uur voor de behandeling zal de assistent of de arts een verdovende crème aanbrengen op de gebieden die behandeld zullen worden. Middels een aantal strategische injecties met een zeer dunne naald, zal de arts de gekozen gebieden extra volume geven tot het gewenste effect is bereikt. U zult direct resultaat zien.

Om het resultaat van de behandeling duidelijk zichtbaar te maken, zullen er voor uw medisch dossier foto’s worden gemaakt.

Na afloop van de behandeling kunt u uw dagelijkse activiteiten direct weer oppakken. Houdt u er wel rekening mee dat uw huid wat lichte zwellingen en roodheid kan vertonen. Dit neemt geleidelijk af en is na enkele uren weer weg. U zult van de arts na de behandeling tips krijgen voor een goede nabehandeling.

In de dagen volgend op de behandeling kan het effect nog wat toenemen door het vocht-absorberende karakter van de filler. Hierdoor wordt een gezond en volumineus effect bereikt welke bepaalde delen van uw gezicht extra accentueert. Het vullende effect van de filler is afhankelijk van de regio en de stevigheid van de gel die gebruikt wordt. Gemiddeld kan het vullende effect van de filler wel 12-18 maanden aanhouden.

Het hyaluronzuur wordt vanzelf door het lichaam afgebroken in lichaamseigen stoffen. Hierna kunt u de behandeling probleemloos herhalen.

Veelgestelde vragen

Een filler is, zoals de naam suggereert, een vulmiddel. Het is een verzamelnaam die veel gebruikt word voor tijdelijke vullers voor toepassing in het gezicht of het lichaam. De meest gebruikte fillers zijn gemaakt van Hyaluronzuur – een natuurlijk voorkomende bouwsteen van de huid. Naast Hyaluronzuur worden ook collageen-stimulerende fillers zoals Radiesse of Sculptra gebruikt.

Het resultaat van een filler behandeling is afhankelijk van het type filler dat gebruikt wordt en de laag van de huid waarin het geplaatst wordt. Zo zal een ‘stevige filler’ in een diepere huidlaag een liftend effect geven op diepere plooien – terwijl een ‘zachte filler’ in een oppervlakkige huidlaag een verzachting van een oppervlakkige rimpel geeft. Voor een optimaal resultaat wordt vaak een combinatie van verschillende soorten fillers in verschillende huidlagen toegepast.

Voor een filler behandeling wordt meestal alleen een lokale verdoving toegepast met een prikje of een verdovende crème. Afhankelijk van het type behandeling wordt de meest effectieve optie voorgesteld voor een comfortabele behandeling. Vind je het erg spannend of ben je bang voor naalden? Geef het aan en dan kijken we samen hoe we de behandeling zo pijn-vrij mogelijk kunnen maken.

Fillers zoals Hyaluronzuur en Radiesse worden na verloop van tijd vanzelf door het lichaam afgebroken. Gemiddeld zijn resultaten een jaar lang zichtbaar waarbij het effect langzaam afneemt. Vind je het fijn om het resultaat bij te houden? Gaande het jaar kan je samen met de dokter kijken waar een ‘touch-up’ mogelijk is. In sommige gevallen kunnen bij stevigere fillers resultaten wel jaren lang zichtbaar blijven.

Het herstel na een filler behandeling is in de regel mild. Na een behandeling kan er lokaal milde zwelling, roodheid of ongemak ontstaan – dit is heel normaal en trekt meestal vanzelf weg binnen 24-72 uur. Tijdens de injectie kan er soms een klein bloeduitstorinkje ontstaan welke binnen enkele dagen weer weg trekt. Grote blauwe plekken zijn zeldzaam. Over het algemeen is het direct na een behandeling amper zichtbaar dat je een behandeling hebt gehad. Binnen enkele dagen vindt de filler zijn plek in de huid en kan de filler nog wat extra water aantrekken – het effect wordt steeds mooier naarmate de tijd verstrijkt. De meeste mensen ervaren het ‘wow-effect’ na 2-4 weken. 

Een behandeling met fillers heeft een gunstig risicoprofiel ten opzichte van operatieve ingrepen. Zoals bij elke medische behandeling zijn er wel risico’s waar je rekening mee moet houden. De meest voorkomende problemen zijn niet ernstig en gemakkelijk te corrigeren. Wanneer een filler in de verkeerde laag van de huid terecht komt kan er een bobbeltje of zwelling ontstaan. Dit is bij oplosbare hyaluronzuur fillers vaak gemakkelijk te corrigeren met een oplosmiddel. De kans op bobbels door fillers is zeer klein wanneer je voor een ervaren cosmetisch arts KNMG kiest.

In zeer zeldzame gevallen kan er sprake zijn van een allergische reactie of infectie (minder dan 0.1%). Ook kan in zeer uitzonderlijke gevallen een filler de doorstroming van een bloedvat belemmeren. In dat geval kan de arts meestal met een echo gericht een oplosmiddel injecteren zodat de doorstroming weer hersteld. Dokter Brandt heeft veel kennis over de behandeling van complicaties en heeft als auteur meegeschreven aan de Nederlandse veldnorm voor niet-lichaamseigen afbreekbare fillers. Heb je vragen? Stel ze gerust!

Wat is de beste cosmetische kliniek in Amsterdam? Een mooie kliniek of een mooie website zeggen lang niet alles. Bij het zoeken naar de beste cosmetische kliniek is het belangrijk om de juiste arts te kiezen voor jouw behandeling. Hoeveel ervaring heeft een arts met de behandeling die jij graag wilt? Als je op zoek bent naar een arts met de juiste ervaring en kennis, dan kan je het beste kiezen voor een “cosmetisch arts KNMG“. Dit zijn cosmetisch artsen die aantoonbaar bevoegd en bekwaam zijn in het uitvoeren van cosmetische ingrepen (met o.a. Botox en fillers) en deze officiële titel mogen voeren. Een geslaagde ingreep begint bij een geschikte arts.

Er zijn verschillende soorten fillers op de markt die volumeverlies kunnen herstellen en/of huidverbetering. Wat zijn nu eigenlijk de beste fillers? Hierbij zijn enkele factoren van belang:

  1. Is de filler wetenschappelijk getest en heeft de filler een kwaliteitskeurmerk zoals het “CE” keurmerk? Bekende merken zoals Belotero, Juvederm, Restylane, Stylage en Radiesse zijn uitgebreid getest – we weten wat we kunnen verwachten. Bij lang niet alle fillers (zeker de goedkopere) is dit het geval.
  2. Is de filler oplosbaar? Tijdelijke oplosbare fillers hebben een voordeel op het gebied van veiligheid en ongewenste bijwerkingen. Fillers die geen oplosmiddel hebben (bijvoorbeeld Radiesse of Sculptra) kunnen ook mooie resultaten geven, mits ze goed geplaatst zijn. Hierbij is het van extra groot belang dat de arts veel ervaring heeft met het plaatsen van deze fillers. 

Kies een arts met veel ervaring. Zelfs de beste fillers kunnen lelijk uitpakken als ze door onervaren of onkundige handen geplaatst worden. Vraag naar persoonlijk behaalde resultaten van de arts. Hoe vaak het de arts deze behandeling uitgevoerd? Als je op zoek bent naar een arts met veel ervaring en kennis op het gebied van fillers, dan kan je het beste kiezen voor een “cosmetisch arts KNMG“.

Kosten van de behandeling

Het is mogelijk om de behandeling te combineren met het verwijderen van rimpels op andere delen van het gezicht. Bekijk onze prijslijst voor het volledige overzicht.

0,5 ml. – €300

1.0 ml. – €500

Onder oog wallen “traangootjes” – €500

Lippen – volume en contouren – €500

 

MINI Lift (2-3 ml.)

Midface – wangen en jukbeen – €1100

Lowerface – kaaklijn en kin – €1100

Full face – hele gezicht – €2000

 

MAX Lift (4-5 ml)

Midface – wangen en jukbeen – €1650

Lowerface – kaaklijn en kin – €1650

Full face – hele gezicht – €3000

Profhilo (2 ml) – €350

Kuur 2 keer Profhilo – €650

Kuur 3 keer Profhilo – €1000

 

“Vampire facial” met lichaamseigen Plaatjes rijk plasma (PRP)

PRP + microneedling hele gezicht – €400

PRP + microneedling hele gezicht + hals  – €700

 

Vet verwijderen met injecties (Belkyra)

Kaaklijn – €500

Onderkin / hals – €500

Kuur 2 behandelingen – €900

Kuur 3 behandelingen – €1300

Radiesse 1,5 ml. – €550

Radiesse halsversteviging – €550

Radiesse kaaklijn- en halsversteviging – €1000

Endolift huidversteviging + lichaamseigen PRP / microneedling – €1100

Endolift huidversteviging + fillers midface (MINI-MAX) – €1650-€2250

Endolift huidversteviging + fillers lowerface (MINI-MAX) – €1650-€2250

Endolift huidversteviging + fillers full face (MINI-MAX) – €2500-€3500

**Carte Blanche**

Endolift huidversteviging + fillers full face (MINI-MAX) + PRP + Profhilo  – €3000-€4000

Maak direct een afspraak

Plan een Gratis Consult

Door tijd te nemen voor onze cliënten bouwen we aan een goede relatie. Onze online afsprakentool is 24 uur per dag beschikbaar.

Boek afspraak

Bel met dokter Brandt

Dokter Brandt is op werkdagen te bereiken tussen 09:00 en 18:00 uur. Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

0203690986