Wat is Endolifting?

Endolifting is een geavanceerde nieuwe cosmetische behandeling die een natuurlijk liftend effect geeft door de huid te verstevigen met behulp van onderhuidse radiofrequente golven (RF) en waar nodig volumeverlies te herstellen of huidkwaliteit te verbeteren. Afhankelijk van het gewenste effect kan gekozen worden voor huidversteviging met biostimulerend lichaamseigen “plaatjes rijk plasma” (PRP), stamcellen, fillers, of een combinatie hiervan. Endolift is bij uitstek de specialiteit van Dokter Brandt, die deze behandeling al uitvoert sinds 2016.  Hij past per individu de behandeling op maat aan door verschillende elementen te combineren voor optimale natuurlijke resultaten.

 

Hoe werkt een stamcel behandeling?

Stamcellen zijn lichaamseigen cellen die nog in een voorstadium zitten ‘babycellen’ en uit kunnen groeien tot verschillende soorten cellen zoals spier-, huid-, kraakbeen-, of huidcellen. De plek waar de stamcel terug geplaatst wordt bepaald tot welke soort cel de stamcel zal uitgroeien. Op deze manier kan verouderd of beschadigde weefsel zichzelf vernieuwen/regenereren met behulp van een stamcel’transplantatie’.

Deze stamcellen zitten in groten getale in het oppervlakkige onderhuidse vet waar ze met een kleine ingreep onder lokale verdoving vandaan gehaald kunnen worden.  Na een korte filtering kunnen de stamcellen terugplaatst worden in bijvoorbeeld de hoofdhuid (haargroei), het gezicht (behandeling volumeverlies, rimpels etc.), littekens, versleten gewrichten, de toepassingen zijn eindeloos.

 

Wat is PRP?

PRP is een afkorting voor ‘Plaatjes Rijk Plasma’. PRP bestaat uit gefilterd plasma van uw eigen bloed, vandaar de bijnaam “Vampire Facelift”. PRP wordt gefilterd uit uw eigen bloed en bevat onder andere bloedplaatjes met groeifactoren. De bloedplaatjes bevatten meer dan 30 bioactieve eiwitten, vele hiervan actief in bloedstolling en wondherstel. Na injectie in de huid worden de bloedplaatjes geactiveerd en geven ze stimulerende signalen af aan de cellen in de huid. Het gebruik van PRP leidt tot verbetering van de doorbloeding van de huid en stimuleert de vorming van collageen. Het effect van groeifactoren wordt omschreven als “een shot espresso voor de huid”. Bloedplaatjes hebben geen celkern en zijn veilig om te gebruiken.

 

Wat is PlexR soft surgery?

Bij PlexR soft surgery wordt plasma energie gebruikt waarbij celvernieuwing gestimuleerd wordt en de huid verstrakt. De energiepulsen dringen door tot in de diepere huidlagen waar ze de huid stimuleren om nieuw collageen en elastine aan te maken. De huidverjongende werking van plasma energie kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden waar structuurverbetering of verstrakking van de huid gewenst is.

Review1@3x

Beoordeeld met een 4.9/5.0 op Google reviews

44+ ervaringen hebben ons met een 4.9 beoordeeld.

Review2@3x

Door 500+ cliënten beoordeeld met een 9,6

Bekijk alle reviews

Veelgestelde vragen

Endolifting is een geavanceerde ‘energy-based’ cosmetische behandeling waarbij gebruik gemaakt wordt van energie om huidversteviging te krijgen. Bij de Endolift  worden de onderhuidse lagen gestimuleerd met een canule die radiofrequente energie doorgeeft. Het gevolg is dat er ‘internal heating’ ontstaat waardoor tijdens het herstel de huid aangezet worden om nieuwe steuncellen aan te maken zoals collageen en elastine. Dokter Brandt heeft inmiddels al ruim 500 Endolift behandelingen uitgevoerd met het ‘Innofill RF filler injection system’. De resultaten zijn verbluffend natuurlijk.

De Endolift behandeling is ten opzichte van een filler behandeling vrij bewerkelijk. Zeker als de behandeling gecombineerd wordt met lichaamseigen PRP of fillers kan een afspraak makklijk 1-2 uren duren – houdt hier rekening mee. De Endolift wordt in het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Vind je het erg spannend of ben je bang voor naalden? Laat het ons van tevoren weten en dan kijken we samen naar hoe we de behandeling zo pijn-vrij mogelijk kunnen maken.

Bij een PlexR behandeling wordt gebruik gemaakt van plasma energie – bekend van bijvoorbeeld statische energie of bliksem. Bij een PlexR behandeling worden gedoseerde energiepulsen op de huid gegeven. Bij aanraking van de huid wordt de energie omgezet in warmte waarna de bovenste huidlaag verdampt en er in de loop van de komende dagen een nieuwe huidlaag vormt. In de diepere lagen van de huid wordt celvernieuwing gestimuleerd en ontstaat een krimping van collageen en elastine vezels waardoor de huid strakker wordt.

Direct na de behandeling zitten er kleine gaatjes in de oppervlakkige huidlaag. In de eerste dagen van het herstel is er meestal sprake van milde tot matige zwelling  en vormen zich korstjes die er na enkele dagen vanzelf vanaf vallen. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om de korstjes er op een natuurlijke manier vanaf te laten vallen. Dit gebeurt meestal vanzelf binnen 4-6 dagen. Hierna komt er nieuwe roze huid tevoorschijn. Het is belangrijk om de huid goed in te smeren tegen de zon (SPF 30 of hoger) zolang de huid nog wat roze van kleur is. Het kleurverschil trekt vanzelf weg.

 

PRP is een afkorting voor ‘Plaatjes Rijk Plasma’. PRP bestaat uit gefilterd plasma van uw eigen bloed, vandaar de bijnaam “Vampire Facelift”. PRP wordt gefilterd uit uw eigen bloed en bevat onder andere bloedplaatjes. Deze bloedplaatjes bevatten zogenaamde groeifactoren die de huid aansturen om nieuwe cellen aan te maken zoals collageen en elastine.

PRP is lichaamseigen waardoor er dus geen risico is op allergische reacties. De injecties zelf kunnen wat milde huidreactie geven of een blauw plekje – vergelijkbaar met andere injecties.

Een PRP behandeling zet de huid aan om nieuwe cellen aan te maken die de huid elastischer en steviger maken. Daarnaast worden er ook nieuwe bloedvaatjes gevormd waardoor de doorbloeding van de huid verbeterd. Het resultaat is een prachtige natuurlijke ‘glow’ die in de dagen tot weken na de behandeling zichtbaar wordt.

Kosten van de behandeling

Het is mogelijk om de behandeling te combineren met het verwijderen van rimpels op andere delen van het gezicht. Bekijk onze prijslijst voor het volledige overzicht.

“Vampire facial” met lichaamseigen Plaatjes rijk plasma (PRP)

PRP + microneedling hele gezicht – €400

PRP + microneedling hele gezicht + hals  – €700

Frons – €175

Frons + wenkbrauwlift MINI – €250

Frons + kraaienpootjes – €300

Frons + kraaienpootjes + wenkbrauwlift – €350

Frons + kraaienpootjes + wenkbrauwlift + voorhoofd – €400

 

Kraaienpootjes – €175

Kraaienpootjes + wenkbrauwlift – €250

Kraaienpootjes + wenkbrauwlift + voorhoofd – €300

 

Hoofdpijn behandeling vanaf – €175

Kaakspieren / tandenknarsen – €400

Overmatig zweten oksels – €550

 

Botox lippen “Lipflip”  – €75**

Rimpels onder ogen met Botox – €75**Tandvleeslach “gummysmile” – €75**Putjes kin – €75**Neus rimpeltjes “bunny lines” – €75**Neustip lift – €75**

*Prijzen gelden voor de standaard dosering in onze richtlijn.

**Bij Botox behandelingen geldt een minimum afname van 1 zone t.w.v. €175.

0,5 ml. – €300

1.0 ml. – €500

Onder oog wallen “traangootjes” – €500

Lippen – volume en contouren – €500

 

MINI Lift (2-3 ml.)

Midface – wangen en jukbeen – €1100

Lowerface – kaaklijn en kin – €1100

Full face – hele gezicht – €2000

 

MAX Lift (4-5 ml)

Midface – wangen en jukbeen – €1650

Lowerface – kaaklijn en kin – €1650

Full face – hele gezicht – €3000

Radiesse 1,5 ml. – €550

Radiesse halsversteviging – €550

Radiesse kaaklijn- en halsversteviging – €1000

Endolift huidversteviging + lichaamseigen PRP / microneedling – €1100

Endolift huidversteviging + fillers midface (MINI-MAX) – €1650-€2250

Endolift huidversteviging + fillers lowerface (MINI-MAX) – €1650-€2250

Endolift huidversteviging + fillers full face (MINI-MAX) – €2500-€3500

**Carte Blanche**

Endolift huidversteviging + fillers full face (MINI-MAX) + PRP + Profhilo  – €3000-€4000

PlexR kleine zone / grote zone (pigment/littekens/rimpels en meer)  – €300 – €500

PlexR huidverstrakking bovenste oogleden -€500

PlexR huidverstrakking onderste oogleden -€500

PlexR huidverstrakking upper face (incl. bovenste oogleden en kraaienpootjes) – €850

PlexR huidverstrakking midface (incl. onderste oogleden en neus-lippenplooi) – €850

PlexR huidverstrakking lower face (incl. rimpels rond mond en kaaklijn) – €850

PlexR huidverstrakking 2 zones (keuze uit upper-, mid- en lower face) – €1500

PlexR huidverstrakking full face (incl. after care) – €2000

Maak direct een afspraak

Plan een Gratis Consult

Door tijd te nemen voor onze cliënten bouwen we aan een goede relatie. Onze online afsprakentool is 24 uur per dag beschikbaar.

Boek afspraak

Bel met dokter Brandt

Dokter Brandt is op werkdagen te bereiken tussen 09:00 en 18:00 uur. Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

0203690986