Behandeling van de intieme zone

Behandelingen van de intieme zone kunnen de sensitiviteit verhogen en het zelfvertrouwen verbeteren. Klachten zoals vaginale droogte, jeuk/branderigheid, lage gevoeligheid, pijn tijdens het vrijen of cosmetische klachten kunnen verbeteren met fillers, PRP of blekende peelings.

UMA academy aesthetic gyneacology

Filler behandeling ‘injectie labiaplastiek’

Tijdens de natuurlijke veroudering neemt het volume van de buitenste schaamlippen  ‘labia majora’ af hetgeen kan leiden tot verschillende klachten zoals discomfort tijdens sporten/fietsen, terugkerende infecties en cosmetische klachten. Ook bij jongere vrouwen kan het volume van de buitenste schaamlippen van nature klein zijn waardoor de binnenste schaamlippen naar verhouding groot lijken en de vulva niet mooi sluit.

Volumeherstel van de buitenste schaamlippen met fillers zoals ‘Desyral plus’ leiden tot een betere sluiting van de vulva hetgeen leidt tot een mooier, jeugdiger aspect en verhoogd comfort. De behandeling wordt uitgevoerd onder lokale verdoving en resultaten kunnen tot wel 2 jaar aanhouden.

 

‘O-shot’ met PRP (plaatjes rijk plasma)

Verminderde gevoeligheid van de clitoris en de G-spot kunnen verbeteren met PRP injecties, dit wordt ook wel de O-shot genoemd. PRP komt uit het eigen bloed en bevat groeifactoren die de sensitiviteit kunnen verhogen en een variatie aan klachten kunnen verbeteren zoals vaginale droogte, branderigheid/jeuk, littekens na bevalling, lichen sclerosis, stress urine incontinentie en meer. Tijdens deze behandeling nemen we eerst wat bloed af hetgeen hierna in een centrifuge geplaatst wordt waarna we de PRP eruit kunnen halen voor injectie in het gewenste gebied.

PRP injecties kunnen worden uitgevoerd voor verhoogde gevoeligheid van de clitoris en de G-spot, maar kunnen ook geplaatst worden in de vagina wand voor de behandeling van vaginale droogte. Voor optimale resultaten wordt een kuur van 3 behandelingen geadviseerd met tussenpozen van 1 maand.

 

‘G-shot’ met fillers

De G zone ‘G-spot’ is een gebied in de anterieure (bovenste) wand van de vagina met een hoge concentratie gevoelsreceptoren. Bij sommige vrouwen is dit gebied lastig te stimuleren hetgeen leidt tot verminderde sensitiviteit. Tijdens een ‘G-shot’ procedure wordt de locatie van de G-spot gelokaliseerd en vervolgens vergroot met behulp van fillers zoals ‘Desyral plus’. Na de behandeling kan de G-spot makkelijker gestimuleerd worden tijdens geslachtsgemeenschap.

 

Bleken van de intieme zone met chemische peeling

De huid van de genitale en perianale regio is in de regel donkerder dan andere delen van de huid. De kleur van de huid wordt bepaald door verschillende soorten pigment zoals oxyhemaglobine, deoxyhemaglobine, carotenoiden en voornamelijk melanine. Met chemische peelings zoals ‘Happy intim peel’ kan donker gekleurde huid gebleekt worden. Na het reinigen van de huid wordt de chemische peeling aangebracht waarna een zogenaamd ‘frosting’ effect ontstaat hetgeen leidt tot vernieuwing en bleken van de bovenste huidlaag. De Happy intim peel kan gebruikt worden voor peeling van de intieme zone (vulva, buitenste schaamlippen, liesplooien), perianale regio, tepels, linea alba, negra abdominalis en oksels.

Hoe werken wij?

We begrijpen dat een behandeling van de intieme zone een gevoelig onderwerp kan zijn. Als je een behandeling overweegt dan zullen we eerst een intake inplannen met onze consulent Nina. Tijdens het eerste bezoek bespreken we de wensen, eventuele klachten en bekijken we welke behandelingen mogelijk geschikt zouden kunnen zijn om jouw doelen te bereiken. Nina zal jou in het gehele proces begeleiden van intake tot nacontrole en indien je comfortabel voelt om verder te gaan zal ze dokter Brandt, of dokter Lara Pfahl ook assisteren tijdens de behandeling. Na de behandeling zullen we je van nazorg instructies voorzien en een nacontrole inplannen indien nodig.

dokter Brandt team Nina van de Pieterman

Meet the team

Wij zorgen dat u in goede handen bent.

Dokter Lara Pfahl

Larisa Pfahl

Cosmetisch arts

Dr. Larisa Pfahl is een ervaren cosmetisch arts uit Oldenburg (Duitsland), trainer voor het gerenomeerde opleidingsinstituut UMA academy en Key Opinion Leader (KOL) voor Merz Aesthetics. Met haar achtergrond in gynaecologie en borst chirurgie, is ze gespecialiseerd in minimaal invasieve cosmetische ingrepen van het gezicht en het lichaam. Als trainer voor UMA academy verzorgt ze master courses op het gebied van esthetische gyneacologie.

dokter brandt cosmetisch arts

Christopher Brandt

Cosmetisch arts KNMG

Drs. Christopher J. Brandt (BIG: 99916599801) is als cosmetisch arts werkzaam sinds 2015 en is in 2019 bevorderd tot “cosmetisch arts KNMG”, een nieuw medisch specialisme waarin Nederland op wereldniveau het voortouw neemt op het gebied van kennis en expertise. Dokter Brandt is gespecialiseerd in niet-operatieve cosmetische en regeneratieve behandelingen van het gezicht en het lichaam. Zijn expertise ligt in het behalen van natuurlijke resultaten met injectables zoals Botox, fillers, lichaamseigen stamcellen & groeifactoren (PRP), en energy-based behandelingen zoals Endolifting en PlexR soft surgery.

Als gepassioneerd arts is hij betrokken bij wetenschappelijk onderzoek ter verbetering van het vak en heeft meegeschreven aan de Nederlandse veldnorm voor veilig gebruik van fillers in de cosmetische praktijk. Naast zijn functie als faculty voor het opleidingsinstituut UMA academy in Amsterdam, is dokter Brandt ook trainer voor Merz aesthetics en Sefline academy. “We houden de laatste trends op het gebied van gezondheid, longevity en cosmetische behandelingen nauw in de gaten en blijven op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen”. Als gecertificeerd cosmetisch arts is dokter Brandt actief betrokken bij de Nederlandse vereniging voor cosmetische Geneeskunde (NVCG)

Lees meer
Profiel nina website

Nina van de Pieterman

Kliniek operator

Onze kliniek operator Nina verwelkomt u tijdens uw bezoek aan de kliniek. Nina zal u helpen met inschrijving, het inplannen van afspraken en assisteert dokter Brandt tijdens behandelingen. Heeft u vragen over cosmetische behandelingen terwijl u wacht? Stel ze gerust aan Nina!