Voorhoofdsrimpels

Binnen één tot twee weken merkt u al effect; de rimpels vervagen en u krijgt een jeugdigere en frissere uitstraling. De artsen van Injectables Clinic zijn gespecialiseerd in Botox en filler behandelingen en werken volgens de internationale richtlijnen. Door de voorzichtige dosering bent u verzekerd van een effectief resultaat zonder dat dit ten kosten gaat van de natuurlijke mimiek. Wij gebruiken hoge kwaliteit Botox producten die uitgebreid getest zijn op veiligheid en effectiviteit bij rimpelbehandelingen.

 

De behandeling

Een Botox behandeling van de voorhoofdsrimpels is snel (enkele minuten) en vrijwel pijnloos. Een verdoving is niet nodig. Na de behandeling krijgt u enkele adviezen van de arts voor goede nazorg. Het effect begint na enkele dagen al zichtbaar te worden en is maximaal na ongeveer 2 weken. Het resultaat is gemiddeld 3 tot 4 maanden zichtbaar, waarna de Botox op geheel natuurlijke wijze wordt afgebroken. Bij tijdige herhaling kan het effect wel tot 6 maanden lang aanhouden.

Review1@3x

Beoordeeld met een 4.9/5.0 op Google reviews

44+ ervaringen hebben ons met een 4.9 beoordeeld.

Review2@3x

Door 500+ cliënten beoordeeld met een 9,6

Bekijk alle reviews

Hoe werkt een Botox behandeling?

Om een goed beeld te krijgen van uw wensen en de behandelmogelijkheden, plannen we een consult gesprek. Vooraf aan de behandeling beoordelen we of u een geschikte kandidaat bent voor een behandeling aan de hand van uw medische achtergrond. Vervolgens doen we een analyse van uw gezicht en kijken we welke gebieden te optimaliseren zijn met Botox of fillers. We analyseren de spieren die betrokken zijn bij de mimiek, de kwaliteit van de huid en de karakteristieke kenmerken van uw gezicht en uitstraling die we graag willen behouden.

Een van de belangrijkste doelen van het eerste consult gesprek is dat de wensen overeenkomen met de te verwachten resultaten en om hierbij een eerlijk behandeladvies te geven. Voor uw medisch dossier worden foto’s gemaakt om het resultaat vast te leggen. Uw gegevens zijn geheel vertrouwd. Maak nu een afspraak voor een gratis eerste consult gesprek.

Botox wordt via een zeer dunne naald geïnjecteerd in de oppervlakkige spieren onder de huid. Een Botox behandeling is vrijwel pijnloos en duurt afhankelijk van het aantal zones maximaal 15 minuten. Hierna kunt u direct weer verder met uw dagelijkse bezigheden.

We adviseren om de eerste uren na de behandeling niet te gaan sporten, plat liggen, of het gebied te masseren. U zult van de arts extra tips krijgen voor een goede nabehandeling

Enkele weken na de behandeling nodigen wij u uit voor een follow-up en bekijken we het resultaat. Indien er 2 weken na de Botox behandeling nog zichtbare rimpels zijn, kunnen deze verder verzacht worden met een hyaluronzuurfiller.

Om een natuurlijk en subtiel resultaat te krijgen zullen we vaak adviseren om de eerste keer niet te veel in 1 keer te behandelen. Zo kunt u tijdens de na-controle een aanvullende ‘touch-up’ behandeling krijgen of een andere regio laten behandelen.

Veelgestelde vragen

Botuline toxine, in de volksmond “Botox”, is een geneesmiddel dat sinds de jaren ’70 gebruikt wordt als spierontspanner. Botox is een gezuiverd eiwit dat de signaaloverdracht tussen zenuw en spier tijdelijk blokkeert. In de jaren ’90 werd bij toeval ontdekt dat bij behandeling van ooglid spasmen (trillend oog) de rimpels rond de ogen verdwenen. Sindsdien heeft het gebruik van Botox voor cosmetische doeleinden een enorme vlucht genomen en is uitgegroeid tot de meest uitgevoerde cosmetische behandeling. De grootste hoeveelheid Botox wordt nog altijd door ziekenhuizen gebruikt, voor medische doeleinden.

Wanneer we bewust, of onbewust een spier aanspannen dan gaat er een signaal vanuit onze hersenen via een zenuw naar de spier – die de spier vertelt om aan te spannen. Wanneer we botox in deze spier injecteren wordt het signaal van de zenuw tijdelijk niet meer doorgegeven aan de spier waardoor de spierkracht afneemt of de spier volledig ontspant. Spieren in het gezicht die rimpels veroorzaken kunnen zich ontspannen waardoor rimpels verzachten of geheel verdwijnen. Botox werkt niet alleen op spieren, maar ook op klieren. Zo wordt Botox vaak gebruikt tegen overmatig zweten van de oksels.

Voor injectie van Botox wordt een zeer dunne naald gebruikt. De injecties worden meestal ervaren als speldenprikjes. Voor een Botox behandeling is dan ook absoluut geen verdoving nodig. Als je het erg spannend vindt kunnen we een verdovende crème aanbrengen.

Aangezien Botox met een naaldje door de huid wordt geprikt is er altijd een kans dat een klein vaatje geraakt wordt. Een blauw plekje trekt binnen enkele dagen vanzelf weer weg en is vaak makkelijk te camoufleren. Mocht je hier zorgen om maken, vermijd dan de dagen voor de behandeling middelen die het bloed dunner maken zoals visolie, vitamine E, aspirine en Ibuprofen. De kans op blauwe plekjes is in de regel klein, maar houd hier wel rekening mee i.v.m. belangrijke evenementen.

Na de behandeling is het belangrijk dat de Botox ‘intrekt’ in de spier waarin het geprikt is. Gedurende de eerste 4 uren na de behandeling is de Botox nog ‘vloeibaar’ en kan het in theorie verspreiden. We adviseren om gedurende deze periode:

  1. Het behandelde gebied niet aan te raken
  2. Geen sport of andere inspanning te doen
  3. Niets te doen waar je het warm van krijgt
  4. Niet plat te gaan liggen

Het effect van een Botox behandeling begint meestal na een paar dagen zichtbaar te worden en bereikt het eindresultaat na 1-2 weken. De spieren die de huid in een plooi trekken ontspannen zich waardoor de huid weer glad trekt. Als de rimpel al jaren bestaat en diep geworden is, dan kan het zijn dat de rimpel verzacht maar niet geheel verdwijnt na de behandeling. Aangezien Botox ook een werking heeft op talgklieren, zien we in de “t-zone” van het gezicht vaak een verbetering van de huidkwaliteit. Gemiddeld houdt het effect van een behandeling 3-7 maanden aan. Bij herhaling van de behandeling voordat het geheel is uitgewerkt, zien we dat de werkingsduur toeneemt.

Botox is een geneesmiddel dat al sinds de jaren ’70 op effectiviteit en veiligheid wordt onderzocht. Hieruit is gebleken dat Botox een veilig middel is met onder andere ‘FDA approvals’ voor verschillende medische- en cosmetische toepassingen.

Een Botox behandeling kan in sommige gevallen gecombineerd worden met andere cosmetische behandelingen zoals fillers. Bij een combinatie met een behandeling die veel huidreactie/zwelling geeft wordt geadviseerd om de Botox behandeling uit te stellen tot de huid hersteld is. Heeft u een behandeling gepland staan bij een schoonheidsspecialist of huidtherapeut? Overleg dan even met uw cosmetisch arts of dit van invloed kan zijn op uw Botox behandeling.

Kosten van de behandeling

Het is mogelijk om de behandeling te combineren met het verwijderen van rimpels op andere delen van het gezicht. Bekijk onze prijslijst voor het volledige overzicht.

Frons – €175

Frons + wenkbrauwlift MINI – €250

Frons + kraaienpootjes – €300

Frons + kraaienpootjes + wenkbrauwlift – €350

Frons + kraaienpootjes + wenkbrauwlift + voorhoofd – €400

 

Kraaienpootjes – €175

Kraaienpootjes + wenkbrauwlift – €250

Kraaienpootjes + wenkbrauwlift + voorhoofd – €300

 

Hoofdpijn behandeling vanaf – €175

Kaakspieren / tandenknarsen – €400

Overmatig zweten oksels – €550

 

Botox lippen “Lipflip”  – €75**

Rimpels onder ogen met Botox – €75**

Tandvleeslach “gummysmile” – €75**

Putjes kin – €75**

Neus rimpeltjes “bunny lines” – €75**

Neustip lift – €75**

*Prijzen gelden voor de standaard dosering in onze richtlijn.

**Bij Botox behandelingen geldt een minimum afname van 1 zone t.w.v. €175.

0,5 ml. – €300

1.0 ml. – €500

Onder oog wallen “traangootjes” – €500

Lippen – volume en contouren – €500

 

MINI Lift (2-3 ml.)

Midface – wangen en jukbeen – €1100

Lowerface – kaaklijn en kin – €1100

Full face – hele gezicht – €2000

 

MAX Lift (4-5 ml)

Midface – wangen en jukbeen – €1650

Lowerface – kaaklijn en kin – €1650

Full face – hele gezicht – €3000

Profhilo (2 ml) – €350

Kuur 2 keer Profhilo – €650

Kuur 3 keer Profhilo – €1000

 

“Vampire facial” met lichaamseigen Plaatjes rijk plasma (PRP)

PRP + microneedling hele gezicht – €400

PRP + microneedling hele gezicht + hals  – €700

 

Vet verwijderen met injecties (Belkyra)

Kaaklijn – €500

Onderkin / hals – €500

Kuur 2 behandelingen – €900

Kuur 3 behandelingen – €1300

Radiesse 1,5 ml. – €550

Radiesse halsversteviging – €550

Radiesse kaaklijn- en halsversteviging – €1000

Endolift huidversteviging + lichaamseigen PRP / microneedling – €1100

Endolift huidversteviging + fillers midface (MINI-MAX) – €1650-€2250

Endolift huidversteviging + fillers lowerface (MINI-MAX) – €1650-€2250

Endolift huidversteviging + fillers full face (MINI-MAX) – €2500-€3500

**Carte Blanche**

Endolift huidversteviging + fillers full face (MINI-MAX) + PRP + Profhilo  – €3000-€4000

PlexR kleine zone / grote zone (pigment/littekens/rimpels en meer)  – €300 – €500

PlexR huidverstrakking bovenste oogleden -€500

PlexR huidverstrakking onderste oogleden -€500

PlexR huidverstrakking upper face (incl. bovenste oogleden en kraaienpootjes) – €850

PlexR huidverstrakking midface (incl. onderste oogleden en neus-lippenplooi) – €850

PlexR huidverstrakking lower face (incl. rimpels rond mond en kaaklijn) – €850

PlexR huidverstrakking 2 zones (keuze uit upper-, mid- en lower face) – €1500

PlexR huidverstrakking full face (incl. after care) – €2000

Maak direct een afspraak

Plan een Gratis Consult

Door tijd te nemen voor onze cliënten bouwen we aan een goede relatie. Onze online afsprakentool is 24 uur per dag beschikbaar.

Boek afspraak

Bel met dokter Brandt

Dokter Brandt is op werkdagen te bereiken tussen 09:00 en 18:00 uur. Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

0203690986