De neuslippenplooi wordt naarmate we ouder worden dieper door een samenloop van omstandigheden. De belangrijkste oorzaak is door afname van steunweefsel (zoals hyaluronzuur, elastine en collageen) in de wangen en jukbeenderen waardoor de huid gaat zakken onder invloed van de zwaartekracht. Het gevolg is dat huidplooien zichtbaar worden zoals de neuslippenplooi en hangende mondhoeken.

Afhankelijk van de oorzaak van het probleem zal de arts een behandeling op maat voorstellen.

 

Een behandeling met fillers duurt ± 15-20 minuten. De arts kan ervoor kiezen om een canule te gebruiken (soort moderne naald met een ronde kop) waardoor de behandeling nog veiliger wordt en u weinig van de behandeling voelt. Hierna kunt u direct naar huis vrijwel zonder beperkingen. De arts adviseert u over een goede nazorg. Het resultaat is direct zichtbaar en houdt gemiddeld tot een jaar lang aan.

Endolifting is een revolutionaire nieuwe behandeling waarbij verslapte huid gelift kan worden zonder operatie en zonder materialen te gebruiken die in de huid achterblijven ( zoals draadlift met PDO threads of silhouette soft). Bij deze techniek worden collageenvezels in de huid samengevlochten met behulp van een soort accupunctuurnaald en een energiebron. De samengevlochten collageendraden hebben een sterk liftend effect die een resultaat hebben dat vergelijkbaar is met de huid van de wangen richting de oren te bewegen. Vraag uw arts naar de mogelijkheden.

Review1@3x

Beoordeeld met een 4.9/5.0 op Google reviews

44+ ervaringen hebben ons met een 4.9 beoordeeld.

Review2@3x

Door 500+ cliënten beoordeeld met een 9,6

Bekijk alle reviews

Veel gestelde vragen

Een filler is, zoals de naam suggereert, een vulmiddel. Het is een verzamelnaam die veel gebruikt word voor tijdelijke vullers voor toepassing in het gezicht of het lichaam. De meest gebruikte fillers zijn gemaakt van Hyaluronzuur – een natuurlijk voorkomende bouwsteen van de huid. Naast Hyaluronzuur worden ook collageen-stimulerende fillers zoals Radiesse of Sculptra gebruikt.

Het resultaat van een filler behandeling is afhankelijk van het type filler dat gebruikt wordt en de laag van de huid waarin het geplaatst wordt. Zo zal een ‘stevige filler’ in een diepere huidlaag een liftend effect geven op diepere plooien – terwijl een ‘zachte filler’ in een oppervlakkige huidlaag een verzachting van een oppervlakkige rimpel geeft. Voor een optimaal resultaat wordt vaak een combinatie van verschillende soorten fillers in verschillende huidlagen toegepast.

Voor een filler behandeling wordt meestal alleen een lokale verdoving toegepast met een prikje of een verdovende crème. Afhankelijk van het type behandeling wordt de meest effectieve optie voorgesteld voor een comfortabele behandeling. Vind je het erg spannend of ben je bang voor naalden? Geef het aan en dan kijken we samen hoe we de behandeling zo pijn-vrij mogelijk kunnen maken.

Fillers zoals Hyaluronzuur en Radiesse worden na verloop van tijd vanzelf door het lichaam afgebroken. Gemiddeld zijn resultaten een jaar lang zichtbaar waarbij het effect langzaam afneemt. Vind je het fijn om het resultaat bij te houden? Gaande het jaar kan je samen met de dokter kijken waar een ‘touch-up’ mogelijk is. In sommige gevallen kunnen bij stevigere fillers resultaten wel jaren lang zichtbaar blijven.

Het herstel na een filler behandeling is in de regel mild. Na een behandeling kan er lokaal milde zwelling, roodheid of ongemak ontstaan – dit is heel normaal en trekt meestal vanzelf weg binnen 24-72 uur. Tijdens de injectie kan er soms een klein bloeduitstorinkje ontstaan welke binnen enkele dagen weer weg trekt. Grote blauwe plekken zijn zeldzaam. Over het algemeen is het direct na een behandeling amper zichtbaar dat je een behandeling hebt gehad. Binnen enkele dagen vindt de filler zijn plek in de huid en kan de filler nog wat extra water aantrekken – het effect wordt steeds mooier naarmate de tijd verstrijkt. De meeste mensen ervaren het ‘wow-effect’ na 2-4 weken. 

Een behandeling met fillers heeft een gunstig risicoprofiel ten opzichte van operatieve ingrepen. Zoals bij elke medische behandeling zijn er wel risico’s waar je rekening mee moet houden. De meest voorkomende problemen zijn niet ernstig en gemakkelijk te corrigeren. Wanneer een filler in de verkeerde laag van de huid terecht komt kan er een bobbeltje of zwelling ontstaan. Dit is bij oplosbare hyaluronzuur fillers vaak gemakkelijk te corrigeren met een oplosmiddel. De kans op bobbels door fillers is zeer klein wanneer je voor een ervaren cosmetisch arts KNMG kiest.

In zeer zeldzame gevallen kan er sprake zijn van een allergische reactie of infectie (minder dan 0.1%). Ook kan in zeer uitzonderlijke gevallen een filler de doorstroming van een bloedvat belemmeren. In dat geval kan de arts meestal met een echo gericht een oplosmiddel injecteren zodat de doorstroming weer hersteld. Dokter Brandt heeft veel kennis over de behandeling van complicaties en heeft als auteur meegeschreven aan de Nederlandse veldnorm voor niet-lichaamseigen afbreekbare fillers. Heb je vragen? Stel ze gerust!

Kosten van de behandeling

Het is mogelijk om de behandeling te combineren met het verwijderen van rimpels op andere delen van het gezicht. Bekijk onze prijslijst voor het volledige overzicht.

0,5 ml. – €300

1.0 ml. – €500

Onder oog wallen “traangootjes” – €500

Lippen – volume en contouren – €500

 

MINI Lift (2-3 ml.)

Midface – wangen en jukbeen – €1100

Lowerface – kaaklijn en kin – €1100

Full face – hele gezicht – €2000

 

MAX Lift (4-5 ml)

Midface – wangen en jukbeen – €1650

Lowerface – kaaklijn en kin – €1650

Full face – hele gezicht – €3000

Profhilo (2 ml) – €350

Kuur 2 keer Profhilo – €650

Kuur 3 keer Profhilo – €1000

 

“Vampire facial” met lichaamseigen Plaatjes rijk plasma (PRP)

PRP + microneedling hele gezicht – €400

PRP + microneedling hele gezicht + hals  – €700

 

Vet verwijderen met injecties (Belkyra)

Kaaklijn – €500

Onderkin / hals – €500

Kuur 2 behandelingen – €900

Kuur 3 behandelingen – €1300

Radiesse 1,5 ml. – €550

Radiesse halsversteviging – €550

Radiesse kaaklijn- en halsversteviging – €1000

Endolift huidversteviging + lichaamseigen PRP / microneedling – €1100

Endolift huidversteviging + fillers midface (MINI-MAX) – €1650-€2250

Endolift huidversteviging + fillers lowerface (MINI-MAX) – €1650-€2250

Endolift huidversteviging + fillers full face (MINI-MAX) – €2500-€3500

**Carte Blanche**

Endolift huidversteviging + fillers full face (MINI-MAX) + PRP + Profhilo  – €3000-€4000

PlexR kleine zone / grote zone (pigment/littekens/rimpels en meer)  – €300 – €500

PlexR huidverstrakking bovenste oogleden -€500

PlexR huidverstrakking onderste oogleden -€500

PlexR huidverstrakking upper face (incl. bovenste oogleden en kraaienpootjes) – €850

PlexR huidverstrakking midface (incl. onderste oogleden en neus-lippenplooi) – €850

PlexR huidverstrakking lower face (incl. rimpels rond mond en kaaklijn) – €850

PlexR huidverstrakking 2 zones (keuze uit upper-, mid- en lower face) – €1500

PlexR huidverstrakking full face (incl. after care) – €2000

Maak direct een afspraak

Plan een Gratis Consult

Door tijd te nemen voor onze cliënten bouwen we aan een goede relatie. Onze online afsprakentool is 24 uur per dag beschikbaar.

Boek afspraak

Bel met dokter Brandt

Dokter Brandt is op werkdagen te bereiken tussen 09:00 en 18:00 uur. Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

0203690986