Een onderkin kan op verschillende manieren behandeld worden, dit is afhankelijk van jouw situatie. Hiervoor is niet altijd een operatie nodig.

Wanneer er sprake is van een kleine hoeveelheid vet dan kunnen vetoplossende injecties een uitkomst bieden. Deze vetoplossende injecties bestaan uit galzouten die van nature in het lichaam voorkomen. Deze galzouten “deoxycholinezuur” gebruiken we tijdens de normale vertering van voedsel waar vet in zit. Deoxycholinezuur is bedoeld om vetophopingen te verwijderen die niet reageren op sporten en diëten. 

Naast het oplossen van vet is er ook een mogelijkheid om vet te versmelten door middel van ‘internal heating’ – een techniek waarmee het vet onderhuids verwarmd wordt met behulp van energie. Dit versmelten van vet gaat direct gepaard met een huidverstrakkend effect op de kaaklijn en hals.

Naast het oplossen van vet en verstrakken van de huid kan een onderkin vaak ook mooi verbeteren door de kaaklijn en kin te behandelen met fillers. Een strakkere kaaklijn lift de hals en de onderkin weer terug naar zijn oorspronkelijke positie.

Review1@3x

Beoordeeld met een 4.9/5.0 op Google reviews

44+ ervaringen hebben ons met een 4.9 beoordeeld.

Review2@3x

Door 500+ cliënten beoordeeld met een 9,6

Bekijk alle reviews

Veelgestelde vragen

Vetoplossende injecties bestaan uit deoxycholinezuur – een secundair galzout dat van nature in het lichaam voorkomt. Het middel wordt in het onderhuidse vetweefsel geïnjecteerd waarna het de vetcellen activeert en de celwand kapot maakt. Door middel van de normale stofwisselingsprocessen wordt het vet afgebroken. Deoxycholinezuur is bedoeld om vetophopingen te verwijderen die niet reageren op sporten en diëten. 

Er kan tijdelijk wat lokaal ongemak ontstaan na de inspuiting – dit trekt snel weer weg.  Aangezien de behandeling met behulp van injecties wordt uitgevoerd is er altijd kans op enige zwelling, roodheid en een eventueel blauw plekje. We adviseren om na de behandeling goed te koelen.

Tijdens het normale beloop van de behandeling kan er gedurende de eerste 2 weken sprake zijn van enige zwelling. Hierna begint het resultaat zichtbaar te worden en zien we het eindresultaat van de behandeling na 4-6 weken. De behandeling kan geheel veilig herhaald worden en kan in kuur-vorm gedaan worden voor een optimaal resultaat.

Het resultaat is permanent. Dat betekent dat de kapotte vetcellen die door het lichaam zijn afgevoerd niet meer terug groeien. Bij gewichtstoename kunnen de overgebleven vetcellen wel weer nieuw volume geven.

Maak direct een afspraak

Plan een Gratis Consult

Door tijd te nemen voor onze cliënten bouwen we aan een goede relatie. Onze online afsprakentool is 24 uur per dag beschikbaar.

Boek afspraak

Bel met dokter Brandt

Dokter Brandt is op werkdagen te bereiken tussen 09:00 en 18:00 uur. Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

0203690986