Tandvleeslach ‘gummy smile’

Een lach waarbij het tandvlees zichtbaar is, ook wel ‘gummy smile’, kan erg storend zijn en kan leiden tot het zich schamen om te lachen. De gummy smile kan eenvoudig behandeld worden met Botox.

Een tandvleeslach wordt veroorzaakt door een te grote spanning in de spier die de lip optrekt. Een Botox behandeling kan deze spierspanning iets verlagen waarbij het doel is om de bovenlip tijdens het lachen precies tot de voortanden te laten komen. De tandvleeslach, ofwel gummy smile behoort dan tot het verleden.

Met maar 2 prikjes in de spier die de bovenlip optrekt, is de behandeling snel en vrijwel pijnloos. Een verdoving is niet nodig. Het effect is al na enkele dagen zichtbaar en en houdt gemiddeld 3-4 maanden aan. Hierna kan de behandeling probleemloos herhaald worden. Indien Botox onvoldoende werkt dan kan ook gekozen worden voor een lipvolume behandeling om het tandvlees verder te bedekken. Een permanente oplossing is ingrijpend en verwijzing naar een kaakchirurg of plastisch chirurg is hiervoor nodig.

Review1@3x

Beoordeeld met een 4.9/5.0 op Google reviews

44+ ervaringen hebben ons met een 4.9 beoordeeld.

Review2@3x

Door 500+ cliënten beoordeeld met een 9,6

Bekijk alle reviews

Veel gestelde vragen

Botuline toxine, in de volksmond “Botox”, is een geneesmiddel dat sinds de jaren ’70 gebruikt wordt als spierontspanner. Botox is een gezuiverd eiwit dat de signaaloverdracht tussen zenuw en spier tijdelijk blokkeert. In de jaren ’90 werd bij toeval ontdekt dat bij behandeling van ooglid spasmen (trillend oog) de rimpels rond de ogen verdwenen. Sindsdien heeft het gebruik van Botox voor cosmetische doeleinden een enorme vlucht genomen en is uitgegroeid tot de meest uitgevoerde cosmetische behandeling. De grootste hoeveelheid Botox wordt nog altijd door ziekenhuizen gebruikt, voor medische doeleinden.

Wanneer we bewust, of onbewust een spier aanspannen dan gaat er een signaal vanuit onze hersenen via een zenuw naar de spier – die de spier vertelt om aan te spannen. Wanneer we botox in deze spier injecteren wordt het signaal van de zenuw tijdelijk niet meer doorgegeven aan de spier waardoor de spierkracht afneemt of de spier volledig ontspant. Spieren in het gezicht die rimpels veroorzaken kunnen zich ontspannen waardoor rimpels verzachten of geheel verdwijnen. Botox werkt niet alleen op spieren, maar ook op klieren. Zo wordt Botox vaak gebruikt tegen overmatig zweten van de oksels.

Voor injectie van Botox wordt een zeer dunne naald gebruikt. De injecties worden meestal ervaren als speldenprikjes. Voor een Botox behandeling is dan ook absoluut geen verdoving nodig. Als je het erg spannend vindt kunnen we een verdovende crème aanbrengen.

Aangezien Botox met een naaldje door de huid wordt geprikt is er altijd een kans dat een klein vaatje geraakt wordt. Een blauw plekje trekt binnen enkele dagen vanzelf weer weg en is vaak makkelijk te camoufleren. Mocht je hier zorgen om maken, vermijd dan de dagen voor de behandeling middelen die het bloed dunner maken zoals visolie, vitamine E, aspirine en Ibuprofen. De kans op blauwe plekjes is in de regel klein, maar houd hier wel rekening mee i.v.m. belangrijke evenementen.

Na de behandeling is het belangrijk dat de Botox ‘intrekt’ in de spier waarin het geprikt is. Gedurende de eerste 4 uren na de behandeling is de Botox nog ‘vloeibaar’ en kan het in theorie verspreiden. We adviseren om gedurende deze periode:

  1. Het behandelde gebied niet aan te raken
  2. Geen sport of andere inspanning te doen
  3. Niets te doen waar je het warm van krijgt
  4. Niet plat te gaan liggen

Het effect van een Botox behandeling begint meestal na een paar dagen zichtbaar te worden en bereikt het eindresultaat na 1-2 weken. De spieren die de huid in een plooi trekken ontspannen zich waardoor de huid weer glad trekt. Als de rimpel al jaren bestaat en diep geworden is, dan kan het zijn dat de rimpel verzacht maar niet geheel verdwijnt na de behandeling. Aangezien Botox ook een werking heeft op talgklieren, zien we in de “t-zone” van het gezicht vaak een verbetering van de huidkwaliteit. Gemiddeld houdt het effect van een behandeling 3-7 maanden aan. Bij herhaling van de behandeling voordat het geheel is uitgewerkt, zien we dat de werkingsduur toeneemt.

Botox is een geneesmiddel dat al sinds de jaren ’70 op effectiviteit en veiligheid wordt onderzocht. Hieruit is gebleken dat Botox een veilig middel is met onder andere ‘FDA approvals’ voor verschillende medische- en cosmetische toepassingen.

Een Botox behandeling kan in sommige gevallen gecombineerd worden met andere cosmetische behandelingen zoals fillers. Bij een combinatie met een behandeling die veel huidreactie/zwelling geeft wordt geadviseerd om de Botox behandeling uit te stellen tot de huid hersteld is. Heeft u een behandeling gepland staan bij een schoonheidsspecialist of huidtherapeut? Overleg dan even met uw cosmetisch arts of dit van invloed kan zijn op uw Botox behandeling.

Kosten van de behandeling

Het is mogelijk om de behandeling te combineren met het verwijderen van rimpels op andere delen van het gezicht. Bekijk onze prijslijst voor het volledige overzicht.

Frons – €175

Frons + wenkbrauwlift MINI – €250

Frons + kraaienpootjes – €300

Frons + kraaienpootjes + wenkbrauwlift – €350

Frons + kraaienpootjes + wenkbrauwlift + voorhoofd – €400

 

Kraaienpootjes – €175

Kraaienpootjes + wenkbrauwlift – €250

Kraaienpootjes + wenkbrauwlift + voorhoofd – €300

 

Hoofdpijn behandeling vanaf – €175

Kaakspieren / tandenknarsen – €400

Overmatig zweten oksels – €550

 

Botox lippen “Lipflip”  – €75**

Rimpels onder ogen met Botox – €75**

Tandvleeslach “gummysmile” – €75**

Putjes kin – €75**

Neus rimpeltjes “bunny lines” – €75**

Neustip lift – €75**

*Prijzen gelden voor de standaard dosering in onze richtlijn.

**Bij Botox behandelingen geldt een minimum afname van 1 zone t.w.v. €175.

Maak direct een afspraak

Plan een Gratis Consult

Door tijd te nemen voor onze cliënten bouwen we aan een goede relatie. Onze online afsprakentool is 24 uur per dag beschikbaar.

Boek afspraak

Bel met dokter Brandt

Dokter Brandt is op werkdagen te bereiken tussen 09:00 en 18:00 uur. Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

0203690986