Tandenknarsen wordt veroorzaakt door een overmatige spierspanning in de kauwspieren waarbij met name ‘s nachts onbewust de tanden en kiezen met geweld over elkaar heen schuiven hetgeen een schurend of knarsend geluid geeft. Op korte termijn leidt dit tot pijnklachten in de kauwspieren, het kaakgewricht en zelfs hoofdpijn door de continue verhoogde spierspanning. Op langere termijn kan het ernstige schade veroorzaken aan het tandglazuur en de kiezen of vullingen kunnen zelfs barsten of afbreken. Het probleem vormt in Nederland, na cariës en ziekten van het tandvlees, de derde belangrijkste bedreiging voor het gebit. Botox tegen tandenknarsen is een effectieve behandeling omdat de hoge spierspanning in de kaken verlaagd kan worden waardoor mensen van het tandenknarsen verlost kunnen zijn.

 

Met behulp van enkele Botox injecties in de kauwspieren kunnen deze zich deels ontspannen waardoor de klachten aanzienlijk afnemen of zelfs geheel verdwijnen. Deze injecties worden over het algemeen ervaren als speldenprikjes. Een verdoving is niet nodig. De behandeling duurt maar een paar minuten waarna u direct weer naar huis kunt.Afhankelijk van de ernst van de klachten en de dikte van de spier wordt bepaald hoeveel Botox er nodig is voor de behandeling. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de behandeling te herhalen als het gewenste effect nog niet bereikt is. Het effect begint na enkele dagen merkbaar te worden en is maximaal na ongeveer 2 weken. De werkingsduur is gemiddeld rond de 3-6 maanden en de behandeling kan hierna zonder problemen worden herhaald.

Kosten van de behandeling

Het is mogelijk om de behandeling te combineren met het verwijderen van rimpels op andere delen van het gezicht. Bekijk onze prijslijst voor het volledige overzicht.

Frons – €175

Frons + wenkbrauwlift MINI – €250

Frons + kraaienpootjes – €300

Frons + kraaienpootjes + wenkbrauwlift – €350

Frons + kraaienpootjes + wenkbrauwlift + voorhoofd – €400

 

Kraaienpootjes – €175

Kraaienpootjes + wenkbrauwlift – €250

Kraaienpootjes + wenkbrauwlift + voorhoofd – €300

 

Hoofdpijn behandeling vanaf – €175

Kaakspieren / tandenknarsen – €400

Overmatig zweten oksels – €550

 

Botox lippen “Lipflip”  – €75**

Rimpels onder ogen met Botox – €75**

Tandvleeslach “gummysmile” – €75**

Putjes kin – €75**

Neus rimpeltjes “bunny lines” – €75**

Neustip lift – €75**

*Prijzen gelden voor de standaard dosering in onze richtlijn.

**Bij Botox behandelingen geldt een minimum afname van 1 zone t.w.v. €175.

Maak direct een afspraak

Plan een Gratis Consult

Door tijd te nemen voor onze cliënten bouwen we aan een goede relatie. Onze online afsprakentool is 24 uur per dag beschikbaar.

Boek afspraak

Bel met dokter Brandt

Dokter Brandt is op werkdagen te bereiken tussen 09:00 en 18:00 uur. Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

0203690986